19/05/2010

Make-up tijdens het zonnen...

Veel mensen denken dat make-up tijdens het zonnen slecht voor je huid is!
Maar in tegendeel het is vaak juist beter!!!
Dat komt omdat er in veel foundations een spf factor zit(die je huid juist beschermd tegen UV straling) Ook oogschaduw is helemaal niet erg tijdens het zonnen.De kleurpigmenten filteren namenlijk het UV licht!
Maar als je echt lang gaat bakken in de zon kan je beter ook nog een gewone zonnebrand gebruiken want spf 15 is dan niet genoeg!!! Het is ook een fabel dat je met zonnebrand met een hoge factor niet bruin meer wordt!! Je wordt alleen minder rood! Ook door je foundation heen word je dus gewoon bruin.(Als je een erg gevoelige huid hebt kan het huidirritatie veroorzaken als je heel lang in de zon zit met make-up op!,maar dit komt niet zo vaak voor,ook heb je daar meestal al last van ook als de zon niet schijnt)

Waar is UV straling eigenlijk precies slecht voor?:
  • UV straling breekt elastinevezels af die de huid veerkracht geven!(kan dus rimpels veroorzaken!)
  • De straling van UV kan ook pigmentafwijkingen van de huid veroorzaken.(draag ook nooit parfum als je uitgebreid gaat zonnen!)Tenzij het een speciale is:jil Sander-Sun
  • In de ergste gevallen kan er huidkanker ontstaan(dan moet je wel heeeeeeeeeeeeeel veeeeel in de zon hebben liggen bakken!! je hele leven!,,dus je kan gewoon lekker blijven zonnen hoor! Maar smeer je wel goed in!)
Toch heeft UV-straling ook goede kanten:
  • Zo is het heel belangrijk voor de aanmaak van Vitamine D in het menselijk lichaam.Ook bij mensen met een tintje van zichzelf is dit heel belangrijk omdat ze van nature meer zonlicht nodig hebben dan blanke mensen!!!
  • UV-straling heeft, mits niet te lang en te vaak, een ontstekingsremmende werking op de huid.
Zo dat was dan wel alle essentiƫle info over zonnen en Make-up!
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!
XXXXX

No comments:

Post a Comment

Really thanks for your comment! , I appreciate it very much :D